Kan årsboksluten bli klara tidigare?

Kan årsboksluten bli klara tidigare?

  • Ekonomi
  • 9 May
    2016

En viktig del i det uppdrag vi har skapat för oss själva är att se till att våra kunder kan fatta kloka och välgrundade beslut om sin ekonomi. Det gör vi genom att leverera rapporter och resultat så snabbt som möjligt.

För några år sedan bestämde vi oss för att vi vill uppnå realtidsbokföring. Av bara farten började vi då också se över hur vi jobbar med våra kunders bokslut – med målet att få till betydligt snabbare bokslut till våra kunder.

Normalt sett har en klassisk bokföringsbyrå häcken full under våren. Det finns mängder av deklarationer och bokslut att slutföra, vilket innebär att massor av kunder får inaktuella bokslut. Reglerna säger nämligen att du har 6 månader på dig att slutföra och signera ett bokslut, och därefter ytterligare en månad att skicka in årsredovisningen till Bolagsverket. Tro sjutton att saker blir sena!

Men nu är Wint inte någon vanlig bokföringsbyrå. Vi ändrar löpande hur vi jobbar, för att kunna ge bättre leveranser. Vi lyfter på alla stenar och har skapat standardiserade arbetssätt som går tvärtemot hur man jobbar på traditionella byråer. Vilket ger resultat.

Våra kunder har till exempel sin bokföring till stor del uppdaterad på dagsnivå och vi gör månadsbokslut på allihop. Tack vare detta blir boksluten helt plötsligt något helt annat i arbetsbelastning, då grundjobbet redan är gjort tidigare under året. Om du också lägger till att vi organisatoriskt delat på de personer som stämmer av bokföringen och de som gör boksluten så försvinner en annan trång sektor.

Tack vare detta kan vi garantera att alla våra kunder får ett rätt och riktigt bokslut levererat mycket snabbare än hos en traditionell redovisningsbyrå. Det är vi stolta över!

Men vi fortsätter såklart att vända på stenar.

Låter snabba och korrekta bokslut som nåt för dig?

Få reda på hur Wint kan effektivisera dina processer.

Anmäl dig till Wints mailutskick!