“Jag låter nyfikenheten leda mig.”

“Jag låter nyfikenheten leda mig.”

  • Entreprenörskap
  • 24 Mar
    2022

Iman Pouya är programmeraren som startat 4 techbolag på 7 år och brinner för att göra avancerad teknik tillgänglig för massorna. Hans senaste företag, Nebulr, kommer släppa en ny SaaS-produkt var sjätte månad. Vi tog en pratstund med Iman för att få veta mer om vad som driver honom, hur han ser på företagskultur och, naturligtvis, hur Wint hjälper honom i vardagen.

Iman utstrålar positiv energi och driv. Och det behövs nog, om man ska klara av att starta företag på löpande band. På 7 år har han startat fyra bolag och sålt ett, alla inom tech. Vilket är naturligt. För Iman är programmerare. Berätta, hur gick du från att programmera till att starta eget?

- Först var jag anställd i två år och det var härligt. Jag hade bra kollegor och en chef som trodde på mig. Men redan efter ett år märkte jag att jag började gå på autopilot. Så jag sökte mig till forskningen. Forskning och entreprenörskap har en del gemensamt. Du kommer på en galen idé och sen ska du genomföra den. Nu har jag startat och drivit olika bolag i sju år.

Var kommer drivkraften ifrån, vad är det du vill uppnå?

- Jag tycker om att utveckla och jag tycker om innovationer, sedan får nyfikenheten leda mig. Det roligaste är när jag kan kombinera tekniken med något som skapar nytta för andra. Så här, jag vill tillgängliggöra tekniken, göra den enkel att använda för människan på gatan. Som programmerare har jag tillgång till massor av coola verktyg och med hjälp av dem kan jag bygga saker som gör det enklare för andra. Många tycker att vi måste utbilda fler programmerare, jag tycker att vi ska ge folk bättre teknik som de kan använda själva istället.

En viktig ingrediens i alla företag, inte minst de framgångsrika, är människorna som arbetar där. Att medvetet bygga en företagskultur som får människor att växa och trivas blir viktigare och viktigare. Men hur gör man det?

- Min övertygelse är att du måste våga gå på din magkänsla kring vad du tycker är rätt och fel, vilka styrkor du gillar och förmågor de har. Det handlar inte om att alla ska vara lika dig utan vad de har med sig. Du kan inte säga till någon att “det här är vår företagskultur”, de måste ha det med sig. Och så måste du vara okej med att det går lite fel ibland också, det löser sig i slutänden.

Nyfiken på att automatisera er ekonomi med Wint?

Ta reda på hur Wint funkar

Alla dina företag använder Wint, hur har det blivit så?

- I början, när ingen kände till mig, var det extra viktigt att visa att de bitar som borde vara enkla att hålla koll på faktiskt var i ordning. Med manuell bokföring blev det mycket arbete runt omkring och så fort vi blev några stycken i företaget blev det svårare. Med Wint kan jag släppa alla detaljer och lita på att allt är i ordning och uppdaterat. Saknas någon uppgift får jag veta det och redan nästa gång är även den detaljen automatiserad. Att hålla koll på småsaker tar mycket tid från min vardag, men det slipper jag med Wint. Det blir mycket tid som jag kan lägga på det jag gillar istället.

- Jag måste få berömma supporten också, det är alltid lätt att få svar och jag behöver aldrig briefa ikapp den jag pratar med, även om det är en ny person. Jag känner att jag kan lita på både systemet och teamet bakom. Det är faktiskt konstigt att inte alla använder Wint.

Och nu då, är du nöjd eller kan vi förvänta oss fler bolag?

- På sikt ska Nebulr bli ett av de mest innovativa bolagen i Sverige. Men just nu försöker jag njuta mer varje dag av att jag har sån tur att få jobba både med det och dem jag tycker om. Det ger så mycket plusenergi. Vårt team är riktigt, riktigt bra, fullt av härliga och roliga människor. Jag tror att om vi bara fokar på att saker kommer bli bra, så blir de det. Det är mitt allmänna råd till dem som funderar på att satsa på en egen idé: Att tro mer på de möjliga bra utfallen än de dåliga. Och att lita på att du kan genomföra det.

Anmäl dig till Wints mailutskick!