“Det är ‘varför’ som gör den stora skillnaden”

“Varför” är det bästa ord du kan använda. Ställ frågan “Varför?” tillräckligt många gånger så kommer du snart fram till det riktiga svaret på vad som gör en produkt värd att köpa, eller vad som driver en människa.

Inte “vad”. Vadet är det som syns; det som du tror är din produkt. Självklart är vadet också viktigt, att allt blir snyggt och rätt och att det som du säljer fungerar. Men dina kunder köper egentligen inte ett vad, trots att det i många fall är det de får. Titta på momsrapporten till exempel. Det blir prydligt och rätt när vi gör den. Men bryr du dig, egentligen? Inte så värst, eller hur?

“Hur” är frågan som ger svar på vilket sätt vi väljer att göra det vi gör. Huret är också viktigt och kan göra enorm skillnad för slutprodukten. När vi till exempel väljer att göra saker standardiserat och inte var och en på sitt sätt, så innebär det en väsentlig skillnad för slutresultatet.

Men våra kunder bryr sig egentligen inte om hur vi gör det. Det är inte det de köper och det spelar ingen roll för dem så länge slutprodukten blir som den ska vara.

Det är “varför” som gör den stora skillnaden - det som gör att kunden med glädje betalar fakturan.

Vårt varför är att det ska vara busenkelt för alla att driva företag. Vi vill förverkliga vår idé om att alla andra också borde få förverkliga sina idéer – utan krånglig administration. Så som alla entreprenörer egentligen vill ha det. Vi vill alltså fixa det som politikerna pratar om men inte löser: ett enkelt sätt att driva företag. Ganska självklart egentligen, men inte helt enkelt.

Men om det känns riktigt enkelt varje gång man godkänner en leverantörsfaktura för betalning eller fotar ett kvitto med appen (och lägger det i en låda istället för att häfta det med dubbla stift och skriva för hand vad man köpt), ja då har vi gjort skillnad. Då har vi besvarat varför Wint finns till, och vad som betyder något för oss – att ge människor mer tid till det de är bra på och vill göra. Vara med familjen till exempel.

Vad väljer du? Att köpa bokföring, momsrapporter och en revisionsberättelse (som självklart ska vara rätt och riktiga) eller att köpa skön, trygg sömn och mer tid för saker du älskar? Jag vet vad jag hade valt.

Vill du också få tid till annat än bokföring?

Se hur vi kan hjälpa dig att effektivisera din vardag.

Vill du slippa tänka på din ekonomi?

Lär dig mer om Wint

Få artiklar som denna i din inkorg