3 skäl varför konsultbolag ska integrera projekthantering till sin bokföring

3 skäl varför konsultbolag ska integrera projekthantering till sin bokföring

  • Ekonomi
  • 22 Aug
    2019

Jobbar ni i projekt och tjänar pengar på att fakturera er tid? Då vet ni att det både kan vara tidskrävande och svårt att planera och sammanställa ett projekt. Men det finns många saker som kommer gratis om man använder rätt verktyg, och som dessutom gör att ni kan maxa era debiterbara timmar.

Att jobba med effektiv projekthantering genererar många ringar på vattnet. Inte bara inom teamet, utan även i genomförandet och framförallt i slutleveransen till kunden. Att då se till att projekthanteringsverktyget och ditt bokföringsprogram pratar med varandra blir lite som ljuv musik - och sparar mycket tid för dig. Så häng med; här följer tre skäl till varför byråer och konsultbolag borde integrera projekthantering till sin bokföring.

Vill du lägga all tid på att utveckla bolaget?

Ta reda på hur Wint kan hjälpa dig med bokföringen

1. Du får stenkoll på din budget och dina kostnader

Föreställ dig det här. Du jobbar på ett projekt och kämpar med att hålla koll på kostnader och tid som läggs ner. Du har ett hum om vad som ska göras och när, och när fakturan sedan ska sammanställas väntar mycket jobb med att samla allt som rörde just det projektet. 

Om du istället jobbar med ett projekthanteringssystem sammanställs saker som kostnader, nedlagd tid, deltagare och andra parametrar som är viktiga för er löpande under projektets gång. Du behöver inte uppfinna hjulet med andra ord, utan kan med verktyget enkelt få överblick över tidsram, budget och steg för steg vad som ska göras. En av projekthanteringens stora fördelar är att du kan tagga kostnader och nedlagd tid till specifika projekt, vilket i sin tur skapar underlag för fakturan du ska skicka till kunden för jobbet ni utfört. Sedan innebär tiden ni registrerar i projekthanteringen att löneunderlaget till din bokföringsbyrå är kirrat - saker som kommer gratis medan ni får full koll.

2. Minskad administration = fler debiterbara timmar

Frågar man en företagare vad som är deras största tidsslukare så är svaret administration. Mycket att vinna av att automatisera den, med andra ord. För när ni automatiserar bokföringen – och speciellt om ni väljer Wint – kan ni släppa allt arbete som har med bokföring att göra och istället fokusera på er kärnverksamhet. Till skillnad från hos en vanlig redovisningskonsult, eller ett bokföringsprogram, hanterar Wint alla era betalningar, deklarerar och betalar in er moms och era arbetsgivaravgifter, sköter den löpande bokföringen och hanterar era löner.

Ni behöver i stort sett bara skapa fakturor när ni vill ha betalt, fota era kvitton när ni köpt något och logga in i appen när ni får en notis så att ni kan godkänna de betalningar Wint ska göra. Ni kan alltså lägga minsta möjliga tid på er ekonomi och mesta möjliga tid på sånt som är viktigt för er verksamhet.

3. Automatiserad ekonomi och enkel projekthantering skapar flow

Vi vill ta bort så mycket administration som möjligt, och har därför valt att integrera projekthanteringsverktyget QBIS med Wint. Var för sig underlättar Wint och QBIS vardagen för tusentals svenska bolag, och en integration mellan systemen gör att vi kan automatisera många av de processer som idag stjäl av din tid. 

Detta betyder att du kan hantera alla era projekt i QBIS – planera, budgetera, rapportera tid och göra uppföljning. När fakturan sedan ska skickas, klickar du  på en knapp i QBIS så skapas fakturan automatiskt i Wint. Wint bokför, stämmer av ert bankkonto och säger till om kunden inte betalar i tid. Dessutom rapporterar ni tid och löneavvikelser i QBIS, information som Wint sedan samlar in och löser utbetalning, lönespecifikationer, arbetsgivardeklaration samt bokföring av - helt per automatik. All ekonomisk data återrapporteras från Wint till QBIS i realtid, och du får koll på allt från start till mål för dina projekt. Win-Win, på riktigt.

Mera läsning

Så kan tjänstebolag göra bokföringen smartare
Därför tjänar du på att följa upp projekt och kostnadsställen i din bokföring
Så får Oddwork full koll på sin ekonomi

Vill du veta mer om Wints lösning?

Är du nyfiken på hur Wint och QBIS skulle funka för dig? Fyll i formuläret här nedanför så ringer vi upp och berättar mer.

Anmäl intresse för Wint

Anmäl dig till Wints mailutskick!